Gott Nytt!

Lika bra att säga gott nytt år idag. Imorgon blir en jäktig dag. Först jobb, sen stressa hem, fixa sig och dra vidare för att fira in det nya året med ett gäng vänner, god middag och lite skumpa.
Tänk er att 2010 blev exakt så bra som jag trodde att det skulle bli. Eller nej, det blev bättre!

Eftersom jag ska börja plugga snart, och har fått litteraturlistan på typ en miljon böcker, så får jag tillbringa all min tid på jobbet fram till skolstart, så jag har råd att lägga ut 711tusen kronor på böcker. Känns så jävla gött!




And that's about it

Sådär ja. Då var den här julhelgen över också. Gick snabbt och smärtfritt, precis som den alltid gör. Fortfarande mätt efter alla 72 ton julmat man tryckt i sig, och de 14 chokladaskarna man tryckte i sig till efterrätt, som om att inte maten räckte gott och väl.
Himla nöjd med min jul. Mina nära och kära är de absolut finaste människorna!
Tack och bock för allt fint och för allt ni förgyller.

Det enda som felade den här julhelgen var min traditionsenliga date med mina brudar på juldagskvällen. Får hoppas jag kan ta igen det med dem snart. De fattas mig ♥



Nu längtar jag tillbaka till mina gamla fina gardiner!


A very merry christmas






Nu är alla klappar köpta, inslagna och ligger fint placerade under granen och väntar ivrigt på att få rivas upp. Hoppas deras nya ägare blir nöjda och glada!
Igår bakade vi även julgodis, så nu är vi 77 chokladkolor och 59 knäck rikare. Kolan blev sjukligt god, tur att det är så mycket socker och sirap i julgodis så man får halsbränna efter typ två stycken. Slipper man bli tjock över jul! För det är ju inte så mycket annat man trycker i sig under helgen.



Julens dag

Idag är jag ledig och det vore verkligen förträffligt bra om jag kunde gå och köpa de sista julklapparna. Det är min kära mammas julklapp och min kära Davids julklappa som fattas.
Har tusen bra idéer på vad jag kan köpa, men hur fan begränsar man sig?

Nej nu ska jag gå upp och käka en delicious frukost bestående av två torra ostmackor och ett glas gammal mjölk.



Åh lillkillen, på fredag ses vi!



Innebandy

Yes. Jag ska snart iväg och göra min första innebandy match på 2,5 år. För Karlskoga! Ojoj, hur ska nu detta gå? 3 poäng är det enda som gäller idag, så jag lär få oxa.
Efter matchen som är i Sunne blir det middag hos svärföräldrarna. Mysigt!

Önska mig/oss lycka till, och jag ska verkligen försöka att göra mitt bästa och inte bryta nått ben.
Oh my, vad har jag gett mig in på...



Renar, klappar, granar, vantar, strumpor, tomtenissar

Idag har jag bakat pepparkakor och invigt mina nya pepparkaksformar jag införskaffade i typ september! Tro det eller ej, men jag åt nog inte upp mer än hälften av degen. Mycket smidigare att passa på att käka lite deg då och då, annars skulle man ju få stå och baka hela dagen. Det tar ju aldrig slut för i helvete.

Frågan är bara hur man kunde tycka det var så jävla kul att baka pepparkakor när man var liten?
Fast iofs, då gjorde jag det också mest bara för degens skull...






Åh så vackert!


Hulahula

Hulabadula. Ytterliggare en helg har gått. Ytterliggare några timmar är gjorda på jobbet. Ytterliggare ett ljus brinner i staken. Nu börjar jag känna att det där med julklappar är rätt bra att börja ta tag i. Att handla dem är inge svårt, speciellt inte när man är så rik som jag. Inte heller att slå in dem. Det är plättlätt och superkul. Det enda jag har svårigheter med är VAD jag ska köpa.
Varför föddes man helt fantasi-lös?

Ikväll blir en myskväll. Igår blev en spontan kväll med bio och hundbebis-mys.

Puss i kylan!




Lägger in en somrig bild i vinterkylan.


Juligt bord

Mitt hemmalagade julbord blev en succé!
Jag är fan inte så dålig i köket som man kan tro efter att ha smakat min köttfärsås.

Nu ska jag och älskling mysa järnet framför tvn med ett glas vitt. SOM jag längtat!
Puss på det.


It's a burning thing

Herregud, ni ska bara veta vad som hände igår! Hela lägenheten var nära att brinna upp. Men tack vare min fina stora lungor (som tydligen är större än elefants) så lyckades jag rädda den. Det enda som blev förstört var ena hyllan, men det går att köpa ny. Tacka IKEA för billiga priser!

Nu snart kommer mamma, Lisa och Fabian på besök. Dags att fixa sig!




Moster älskar dig lillprinsen!


Torsdagsgöra

Idag är det torsdag. Jag är ledig från allt som har med jobb att göra. Istället står det städning, julshopping och griljering av julskinka på schemat idag.
Jo men en ganska trevlig torsdag!
Hade eventuellt tänkt köra ett stort julbak idag också. Men så kom jag på den briljanta idén att jag och David kan ha en bakdag på söndag, och baka allt gott tillsammans då istället. Åh, han kommer älska min idé!

På tal om annat så var han med på Efterlyst igår. Inte som skurk förstås, men han satt där i bakgrunden av Hasse Aro och tog emot samtal. Konstigt och se honom på tv istället för att ha honom bredvid mig i soffan.

Nej, nu borde jag seriöst ta tag i städningen så jag kommer någon vart här hemma. Ska åka och handla julmat senare idag också. Tänkte fixa ett delicious julbord tills imorgon när älskling kommer hem!

Dammtrasan, here I come!




Ära åt Kitty Jutbring

Kitty vill inte vara som alla andra. Därför ska hon förbereda sig inför P3-guld galan genom att gå upp 5 kg. Så det blir ännu mer kvinna på scen. Till skillnad från alla andra tjejer som alltid ska banta ner sig och "komma i form" inför alla event.

Hon kommer vara grym som programledare under kvällen. Alla borde vara lite mer som henne.



Svart på vitt

För en dryg vecka sedan satt jag och kollade på något program om HIV på tv. Det handlade om en kvinnan som medvetet undanhöll den "lilla" detaljen att hon var HIV-smittad för sin man och sina barn.
Lite hypokondriker som jag är blev jag nojig. Som man alltid blir när man ser program om sjukdomar på tv. Typ hårlöss, då kliar det direkt i hårbotten osv. Ni fattar vad jag menar.
Men jag tänkte inte mer på det. Men bara några dagar efter det blev jag förkyld och fick ont i halsen, den typiska vinterförkylningen som alla har nu typ.
Men drama-queen som jag är, såg jag det såklart som ett sign! Jag hade HIV.

Så jag gick iväg och tog ett blodprov, och igår fick jag det svart på vitt; Jag har inte HIV.
Faktum är att jag är jävligt frisk. Ja, förutom förkylningen då.




Jag saknar dig älskling! ♥


Prioriteringar

Enligt mig är livet fyllt med massa olika prioriteringar och val. Eftersom man inte kan ha eller få allt, så måste man hela tiden prioritera. Hur man gör sina olika prioriteringar är helt olika från person till person.

Men en sak jag tänkt på ett tag nu, ungefär sedan Sandras student i juni 2009. Är hennes studentpresent vi gav henne. Hon skulle få en upplevelse/dag med oss alla tillsammans. Vi skulle alltså hitta på något kul alla tillsammans, och bjuda Sandra på det.
Men, sedan hände alla dessa prioriteringar. Man har inte längre råd att ge den här presenten (som sitter på ett gulligt litet kort på hennes spegel i hennes lägenhet, och som hånler åt mig varje gång jag går in genom dörren "Haha. Du är sämst, nu har jag hängt här sedan juni 2009, och vad har hänt?").
För vi alla gör olika prioriteringar.
Självklart är det inte lätt när man inte har fast arbete, studerar, eller har andra dyra omkostnader och jag försöker absolut inte beskylla någon. Men jag tycker ändå någonstans, att när man väl ger en present och är redo då att lägga pengarna, så kan man inte bara när det väl kommer till krita, skylla på något annat och inte längre ha råd.

Så nu mina bästa tjejer.
Det behöver inte kosta skjortan. Vi kan ha kul ändå. Själva syftet med vår present är att vi ska vara tillsammans, ha det bra och bara njuta av varandras sällskap. Det var i alla fall syftet när vi gav presenten.
Så, kan vi inte bara köra tummen ur, skrapa ihop några kronor och slå slag i saken och ge Sandra hennes studentpresent. Såhär 1,5 år efteråt?

Så slipper jag den där skuldkänslan varje gång jag går in genom Sandras ytterdörr och ser kortet på spegeln.
Dessutom får vi alla tillsammans umgås och bara ha det bra!




Mina kära!


Ain't no place like home

Hur bra man än trivs i sin alldeles egna lägenhet, och hur mycket det än känns som hemma. Så är det ändå alltid lika skönt att få åka "hem" till mamma och pappa. Jag har ju trots allt spenderat en herrans massa år här hemma. Även om jag inte flytta hit förän jag var 6 barre, så är det ändå mitt barndomshem, och det kommer alltid vara speciellt.
Det finns så många minnen. Så mycket roligt!
Tragiskt att man blev stor så fort egentligen. Vart har alla mina 21 år tagit vägen?

Men imorgon ska jag i alla fall leka med JS. Yes. Me, myself and I. Egotrippin.
Skämt åh sido. Jennifer och Sandra ska jag leka med. Mösigt va?!

För övrigt en sån där tråkig vecka som kommer. En sådan där vecka när min älskade har övergett mig och Karlstad för Stockholm. Men, samtidigt mysigt att sakna varandra. Vet ju att fredagen kommer bli den bästa på länge. Så det är det värt.. Kanske.

Nu ska jag och mamma gå och borsta tänderna med eltandborste. How fun!
Min mamma är bäst. Puss på henne!


Jag ♥ Indiska


Min pappa

Jag saknar min pappa. Han har varit borta alldeles för länge nu, och det är alldeles för länge kvar tills han kommer hem.
Åh, jag minns när jag var liten. Var nog runt 8-9 år eller något. Så ringde jag pappas mobil för att höra när han skulle komma hem. Men så hamna jag i telefonsvararen, och när jag var liten talade jag ALLTID in ett meddelande efter pipet. Trodde typ att det var ett måste. Att tanten i luren skulle bli sur annars.
I alla fall, så minns jag att jag sjöng i telefonsvararen "Pappa kom hem, för jag längtar efter dig!". Sedan avsluta jag med att säga "Hej pappa, det är Jonna. Jag undrar bara när du kommer hem. För jag saknar dig. Hej då!".




För övrigt saknar jag min Märy rätt rejält.


Julmysigt






















Prosit

Fan, nu har jag säkert nysit hundrasjuttioelva gånger idag, och mer ska det bli.
För övrigt dammar jag nu, varvat med kallsvettningar och nysningar. Min kära man får nog ta dammsugning och skurande senare när han kommer hem. Vid det laget kommer jag väl ligga helt utslagen på soffan och ha snorpapprat ner hela lägenheten igen.
Bra idé att städa ändå kan jag tycka.

Dagens fråga; Hur mycket snor kan en människa producera på en dag?
Jag är lätt top tio på de som producerat mest under en och samma dag efter idag.

Eller producerar man snor? Man kanske bara får det? Som en liten present.
Tack och bock, nu ska jag och mitt snor återgå till dammandet.


Stackars mig

Jag har gått och blivit sjuker. Helt igentäppt i näsan och ända långt upp i hjärnan, plus ont i halsen och allmänt hängig. Åh. Jag hatar att vara sjuk. Finns inget som är mer långtråkigt.
Men jag ska försöka orka ta tag i städande av lägenheten ändå. Även om det kommer ta en hel dag eftersom jag gör lika många knop som en snigel, så kan det ändå vara skönt att få det gjort. Så slipper jag städa imorgon, då jag förhoppningsvis är frisk igen!
Peppar, peppar.

Nu ska jag gå och försöka få i mig något ätbart.
Krya på mig!


RSS 2.0