Catch the day ♥

Idag ska vi fånga dagen på riktigt. Kanske att kameran åker med så jag kan ta några riktigt krispiga höstbilder, som den mästerfotograf jag är. Och om så blir fallet, kanske jag eventuellt kör tummen ur och faktiskt lägger upp några bilder här också. Men lita för guds skull inte på det jag säger, jag är ganska bra på att prata. Förmodligen kommer jag inte ens ta med kameran.





Skam den som ger sig

Äntligen har jag fixat en header, som jag så snällt utlovade för drygt ett år sedan. Bättre sent än aldrig huh? Men jag är ändå inte riktigt nöjd, så vem vet, om ett år eller så kanske det dyker upp en ny.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med tända ljus och en filt och kolla på mysfilmen P.S. I love you och längta efter min man.



Besegrad

Härmed förklarar jag mig besegrad. Besegrad av alla html-koder och annat skit som jag nu ägnat flertalet timmar åt att förstå mig på. Kalla mig korkad om ni vill, men vad fan är fel med att ha en färdig knapp som det står "byt bild" på, och så swisch, kan man byta bild. Insane.




Och så kom sommaren

Bara sådär, från ingenstans, kom 23 grader och sommarvärme tillbaka. Tråkigt nog vet jag inte riktigt hur jag ska göra för att fånga dagen. Jag sitter här hemma i soffan, och snorar och hostar så jag nästan spyr om vart annat. Kanske helt enkelt får nöja mig med att det är riktigt fint att titta ut, på det vackra vädret och alla de vackra höstfärgerna.




För övrigt har jag fått ett enormt sug efter några dagar i USA. Men jag får nog nöja mig med Barcelona eller London istället, plånboken är inte den fetaste just nu. Buhu, fattig student.


Vitala parametrar

Yes, nu står det ledigt på schemat tills nästa tisdag. För övrigt väldigt härligt att vara sjuk under sina lediga dagar så man slipper göra något annat kul. Men imorgon är jag frisk, så det är ingen fara.


Mysväder

Det regnar och är grått ute. Jag sitter inne i en stor myströja. Underbart.
Idag ska jag försöka göra diverse nyttigheter inför min praktik. Just nu försöker jag skriva ner mål. Hittills har jag kommit på noll. Antingen är jag redan fullärd och perfekt och behöver inga mål. Eller så kan det även vara så att det finns alldeles för många mål jag kan skriva upp så att jag inte kommer på ett enda. Svår nöt att knäcka.  

Nej, jag kör nog på den slutsatsen att jag redan är fullärd och perfekt. Det måste vara så!




Fabian stoltserar i sin nya störtkruka. "Visst är jag snygg moster?!"
Gosigrisen, mosters lilla hjärta!


Vänner gör livet rikt

Och ikväll ska de här raringarna få berika mitt liv ytterliggare.








Vad hände?

Tydligen har jag sedan jag kom hem från tentan;
Skurat ugnen, dragit fram den och rengjort både bakom, på sidorna, under och ungefär ÖVERALLT.
Rensat och gjort rent fläkten, som innehöll lika mycket fett som 1 kg smör, typ.
Rensat avloppet i duschen, HUÄ.
Rensat avloppet i handfatet, HUUUÄ.
Dammtorkat, dammsugit, skurat golv.
Dammsugit hela jävla soffan, fåtöljen, och schäslongen.


Så min fråga nu är bara, hur fan gick det till?



Larver läker effektivt

"Multiresistenta bakterier blir ett allt större problem, och forskarna söker alternativa behandlingar. Nu visar en ny avhandling att fluglarver kan vara en effektiv behandling för att läka kroniska sår.
Fluglarvsbehandling är effektiv, enkel och billig, och kan kanske bli ett bra behandlingskomplement även i modern sårvård.
Fluglarvsbehandling går till så att nykläckta fluglarver appliceras i kroniska sår under tre dygn. I såret livnär de sig på död vävnad. Larverna gör dessutom rent och har också en antibakteriell och läkningsstimulerande effekt."


Vår lärare lade också tyngdpunkt på att det är väldigt viktigt att man talar om för patienten att det kommer att kittlas lite medan larverna kryper runt i såret, men att det absolut inte är något farligt. Fräscht kan jag känna. Men där fick jag det svart på vitt igen. Man lär sig något nytt VARJE dag.

Man kan bara hoppas på att de små rackarna inte smiter. Huh.



God damn

Jag börjar bli ringrostig. Och framförallt tråkig. Satt nyss och läste massa gamla inlägg här och insåg att jag var jävligt mycket bättre och roligare då. Damn. Ingen boost för självförtroendet där inte.

Nej, uppryckning fröken. Imorgon ska jag sitta med ångest hela dagen. Även på torsdag. På fredag vankas tenta. Och tro det eller ej, men jag har som vanligt INTE börjat plugga än. Jag är så jävla bra. Ehm.




Note to oneself; Ät aldrig mer så mycket kladdkaka att du mår så illa att du knappt kan röra på dig. So not worth it.

För 10 år sedan

Hade jag bråttom till tisdax som jag helt glömt bort. Så jag skulle skynda mig och springa ner för att inte bli alltför sen, men istället trillade jag omkull på asfalten och skrapade upp både byxor och knän. Jag insåg att jag skulle bli alldeles för sen om jag skulle springa hem, byta byxor och tvätta rent såren, så jag bestämde mig för att skita i tisdax istället, och började knalla hemåt i godan ro. Väl hemma satt mamma i soffan och kollade film. Två plan som flög in i två höghus. Det sjuka var att det hände om och om igen, från flera olika vinklar. Jag minns att jag tänkte att det var konstig tid att visa en "vuxenfilm" på, den var ju bara 5 på eftermiddagen.
Jag frågade vad det var för film, och mamma svarade med en sorgsen ton, att det inte var någon film. Utan verklighet. Verklighet.





All gave some, some gave all.


Crispy

Åh, idag är luften sådär härligt krispig och frisk som den bara kan vara en vacker höstdag i september. Denna dagen har all potential till att bli toppen. Det vankas en dag på stan med lunch tillsammans med fina vänner, efter det eventuellt lite hockey för att kolla på min duktiga brorson som är med i tv-pucken. Till kvällen blir det utgång med några brudar från klassen. Det bästa av allt är att jag redan nu vet exakt vad jag ska ha på mig = ingen klädångest. Fan så gott.

Ja, i mina öron låter det som en helt okej fredag!



Nu ska småbarn trimmas

Yes, från och med idag är jag en stolt hjälpledare av bamsegympa för barn födda 06. Fantastiskt kul ska det bli, då jag verkligen älskar barn! Konstigt nog lät det som ironi i mina öron, men missta mig inte. Jag ÄLSKAR verkligen barn, det är sant.
Nej nu ska det trimmas!




Kolla moster, no hands! Det ska börjas i tid.

I just love being me



Idag har jag haft en sån där underbar morgon, som jag tror alla behöver ibland. Jag sov tills jag vaknade av mig själv, gick upp och gjorde mig en god och härlig frukost. Fixade iordning en kopp te och slog mig ner i soffan tillsammans med datorn och kollade runt på lite bloggar och lite inredningssidor. Inga måsten, inga krav, inga tider att passa. L-O-V-E-L-Y.

Nu ska jag hoppa i sköna kläder, sätta på mig regnjacka och gummistövlar och traska hem till Jeanette i regnet och fortsätta denna underbara dag.


Be patient









"Rivers know this: there is no hurry. We shall get there some day."
Winnie the Pooh


Det är okej att känna




I believe in life, I believe in dreams

Idag är jag ledig från skolan, men har däremot en hel del att skriva rent och läsa in. Nästa vecka stundar den första tentan för terminen och för att vara ärlig känns det faktiskt helt okej. Jag ska verkligen försöka bli bättre på det där med att börja plugga i tid, så man slipper sitta och ha ångest kvällen innan och känna att man kunde ha gjort det så mycket bättre. Men iofs, med förra terminens resultat i åtanke kanske det inte är en helt dum idé heller! Eller så kanske den här terminens resultat blir helt outstanding om jag tar tag i det i tid.

Nej nu ska jag ner till tvättis en snabbis innan jag tar tag i pluggandet på allvar. Hudens funktion och sårläkningsprocessen tillsammans med Martini, mums!








Napa

Nu ska jag ta mig en liten nap tänkte jag. Man är ju ingen ungdom längre, så det gäller att ladda batterierna om man ska orka med galej senare. Skämt åh sido. 
Usch, jag har klädångest också. För att inte tala om skorna. Hur orkade man gå ut varenda jävla helg förr? Nej, tack gud vet jag myskläder hemma i soffan, de åker garanterat på imorgon. 

Nej, nu ska jag slå ihop min blåa en snabbis och drömma mig bort till varmare breddgrader!



Ett år senare!

Att ett år kan gå så himla fort är otroligt. Men än är vi här och trivs som fisken i vattnet! Jag älskar verkligen vår lägenhet och vårt kära hem!

För övrigt har denna dagen fördrivits med läkemedelsräkning, vilket var betydligt roligare än det låter. Men åh andra sidan är jag lite av en mattenörd som faktiskt innerst inne har saknat matten väldigt mycket och alla dessa ekvationer och lösningar.
Tråkigt nog är det 100% rätt på tentan som gäller, så det är långt ifrån säkert att man klarar det första gången. Som tur är har vi i princip obegränsat antal försök på oss på den, så klarar jag inte första gången får vi hoppas att jag gör det andra eller tredje gången... eller kanske nionde gången, vem vet!








Jag älskar vårt sovrum och vår snygga garderob!


RSS 2.0