Känslan av att vilja ge upp

Ni vet den där känslan, när allt runtomkring bara växer och växer, allt blir bara större och större. Det enda som minskar är du själv, din motivation och din energi att ta dig an uppgiften. Tillslut är allt så stort att man inte ens orkar ta tag i det. Och som ni vet blir det ju knappast bättre av det, men ändå orkar man inte. 
Precis så känns det med skolan just nu. Och här sitter jag, läser olika bloggar och annat skräp som inte tjänar något till. Allt för att inte ta tag i det som egentligen borde göras.
Jag kan kort och gott säga att termin 3 inte har börjat bra, inte någonstans. Det tycker ingen av oss i klassen, så jag slipper vara själv om att känna såhär. Inte för att det gör mig särskilt lyckligare.
Många frågor med dåliga svar. Lärare som hellre försvarar sina val än att försöka hitta en lösning. Att få höra "Vi har aldrig testat den här typen av instudering förut, så ni blir först ut!", är jag så LESS på att jag överväger att ta studieuppehåll en termin bara för att slippa vara försökskanin.
MEN, jag är för envis och stolt. Jag SKA klara det här.
Glömde jag säga att de lyckats trycka in 1 tenta/vecka kommande 5 veckor? Det plus en hel del föreläsningar och praktiska examinationer, och de anser att de gett oss "god" tid till egna studier. In my ass.

Kvällsmys

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min nygjorda Turboglass och kolla på Desperate Housewives.
MÖMS!

Efter regn kommer solsken

YES. Idag känns halsen lite lite bättre. Nu ska jag även ta mig en dusch och känna mig ännu mer som människa. Om ni hade sett mitt feta hår hade ni förstått hur enormt skönt det ska bli!
För övrigt har jag ätit en hel del turboglass. Jag körde filmjölk, frusna hallon och vaniljpulver i mixern, och vips så hade jag enormt god turboglass. Betydligt nyttigare än vanlig glass och så mycket godare. Och så kallt och skönt för halsen sen då!
Är förövrigt jävligt sugen på att klippa page igen. Nu när jag äntligen fått långt hår efter att ha sparat ut det i 2 år...

Just my luck

Imorse vaknade jag upp med svullna halsmandlar med gula varprickar på och feber på det. Välkommen halsfluss. Känns som det var igår jag låg hemma i soffan med öroninflammation, och nu detta. Suck.
Nu får jag försöka kurera mig själv så gott det går, och om det inte blivit något bättre alls till på måndag/tisdag får jag nog knalla iväg till Vårdcentralen för att få penicillin. Jag vill helst slippa penicillin, ju mindre man äter det, desto bättre. Men samtidigt har jag inte tid att vara sjuk i 2 veckor då vi snittar en tenta i veckan, och jag verkligen måste ha energi till det!
Nu klickar jag runt bland en massa olika resor för att fördriva lite tid. För den som har tid och råd går det att ta en flygstol till Thailand i mars från Örebro flygplats i 2 veckor för bara 5000 kr. Billigt, smidigt och nära.
Det rycker i resa-nerven. Om jag inte hade haft praktik just då, hade jag lätt bokat.

Det är konstigt det där

Man tror sig alltid ha en aning eller känsla om hur en tenta eller hemtenta har gått. Ofta stämmer känsla ganska bra, men ibland skrämmer man sig själv. Hemtentan som jag var i princip bergsäker på, och jag var verkligen så jävla säker, att jag skulle få ett U, visade sig vara helt enastående bra och jag fick otroligt nog ett VG.

Nu vet jag att ni nog är en del som tänker "skräll, hon får ju alltid bra betyg även fast hon tror det har gått dåligt". Och visst, nu fick jag högsta betyg fast jag trodde jag gjort en riktigt djupdykning. MEN jag trodde verkligen helt ärligt och uppriktigt att jag skulle få göra om den. När jag skrev den visste jag inte riktigt hur den skulle skrivas och vad som skulle vara med, och alla ord vi skulle få med på ett adekvat sätt gick mig på nerverna. Jag menar, hur ofta använder man ord som allostas? Och hur många vet vad det faktiskt betyder?!
Nej, det är helt enkelt bara så att ibland kan magkänsla grundlura en totalt. Ibland kan det kännas som att man har gjort något superbt och tror på ett VG, men så kommer det "bara" ett G tillbaka. Men jag är mer glad för de gångerna den luras åt andra hållet.
Nu ska jag steka en omelett och ladda batterierna och mina (tränings)värkande muskler inför ett förhoppningsvis rejält svettigt och härligt pass.

You're mine & I'm yours !

You're my everyday hero !
Jag älskar dig 

Kostutmaning

Från och med igår och 30 dagar framöver är jag med i en kostutmaning. Innan igårkväll hade vi inte hunnit handla inför det, så igår gick jag runt hungrig hela dagen. Det var inte så att jag inte åt något, men jag fick helt enkelt inte i mig tillräckligt mycket mat. Idag är det mycket bättre, nu är kylen fullproppad med härlig och bra mat, likaså frysen. Så idag är jag piggare, gladare och mättare. Haha.

Tentadags

Mellan 14-19 idag är det dags för termin 2 sista tenta. Själv är jag redan klar med termin 2 i mitt huvud, så motivationen att tentaplugga har varit obefintlig. Men jag får hoppas att det jag försökt läsa in ändå fastnat på något sätt och att jag klarar det. Eller snarare att "rätt" frågor kommer.
Annars fasar jag över resultatet från hemtentan sedan innan jul som vi förmodligen kommer få idag. Jag tror inte den gick bra alls, den gjordes i all hast bara för att få den gjord. Men får jag ett U ska jag verkligen försöka att se det positivt, att jag får ett nytt lärotillfälle att läsa mer om sådant jag inte kan tillräckligt mycket om för att klara min blivande yrkesroll.
Men jag ljuger om jag säger att jag inte kommer bli besviken och deppig.
Såhär fint var det på vägen till Trysil. Solsken och härligt vintervita vägar.
Åh, jag älskar vinter! 

Hur kan man inte gilla den här synen?


Bokat och klart

Nu är boendet bokat, betalt och klart. Imorgonbitti tar vi bilen och åker iväg för 2 dagars skidåkning, fjälliv, avkoppling och allt som hör till.
Summan av kardemumman blir att jag har häcken full idag. Packning, pluggning, träning, handling, städning. Jag kommer nog somna minst lika skönt inatt!
Eftersom jag på något skumt sätt undkom träningsvärk i benen från gårdagens mördarpass hoppas jag innerligt att jag klarar mig undan från det på dagens pass också. Det bränner nog så gött i benen när man trycker på i backen utan träningsvärk!
Klockan tickar, bäst att sätta fart!

Jag kommer sova gott inatt

Såhär kan man se ut efter alldeles för få timmar sömn. Alldeles för många timmar framför datorn. Alldeles för mycket tentaplugg.
Får se om mitt öra är lika sugen på att träna som jag är. Myror-i-brallan.
Ikväll bokar vi stuga i fjällen. C-R-I-S-P-Y !


Backis on trackis

Jag skulle ljuga om jag sa att jag var tillbaka i vardagen igen. Sovmornar som blivit på tok för långa med härliga frukostar tillsammans och en skidresa som väntar i slutet på veckan. Lyxstart på ett förhoppningsvis underbart år !
Dock måste jag verkligen ta tag i pluggandet och rycka upp mig själv. Men det är så himla svårt att hitta motivationen. Min gissning är att jag fortfarande är på jullov, både mentalt och fysiskt. Därför blir det så svårt att hitta motivationen och sätta sig med tentaplugg. Det känns så långt bort, bara för att inte skolan har dragit igång på blodigt allvar än. Bara en liten mjukstart. 
    
   
Men nu jävlar kör vi ! 
   
  

  
Idag börjar mosters lillkille på dagis! Liten har blivit stor. 
 


Att ibland bli påmind


    
  
"Du kan om du vill!"
 
Tack min fina vän! De orden gjorde min kväll.
Du är bäst, och enormt saknad! ♥

Det var inte igår, minst sagt !

Det var inte igår man fick MVG på ett prov. Det var ungefär en sisodär dryga 3 och ett halvt (!) år sedan. Men nu har det hänt igen. På Karlstad universitet, som man högst kan få VG på. Inte illa pinkat om man frågar mig.
Antingen är det jag som är förjävla bra, eller läraren som är helt ute och cyklar.
Jag gissar på det sistnämnda.


Let's make a good year

Första dagen i skolan för 2012 är gjord. Det var bara en halvdag med sovmorgon till klockan 12.30. Och som den behövdes! Förmodligen är det mitt öra som suger musten ur mig, men jag var verkligen stendöd imorse när klockan ringde. Tvingade mig upp vid halv elva för att hinna fixa allt innan det var dags att ta sig iväg.
Imorgon kör vi på heldag, så nu blir det en trasktur i regnet, följt av duschen och sedan sängen. Kommer somna som en stock! Som jag iofs gör varje kväll.
P.S. För den som är sugen på film visar de Juno på 4:an nu D.S.

Don't look back in anger, I heard you say

Ville bara dela med mig av denna goding av Oasis.
För övrigt var vårt nyår väldigt bra, kanske kommer upp bilder så småningom. Vår tre-rätters middag hade vi verkligen lyckats med, cred till oss! Igår var en riktig seg och härlig dag, precis som nyårsdagen ska vara.
Första vardagen på nya året började jag med att åka till vårdcentralen för att få det konstaterat att jag har mediaotit. Penicillin på det och jag blir pigg om några dagar. Jag må vara 22 år, men det slog mig ändå att jag inte längre var barn eller ungdom idag, då läkaren tryckte på att det var viktigt för VUXNA att äta penicillin mot mediaotit. Eller öroninflammation som man säger på svenska. Som ett slag i magen, jag är VUXEN.
Tydligen var det inte bara denna sång jag ville dela med mig av, resten fick ni på köpet.

RSS 2.0