Ut med det gamla och in med det nya !

Nu är vi inne på sluttampen av 2011, ett relativt medelmåttigt år. Men då jämför jag med 2010, som var det bästa året hittills i mitt liv, så det är svårt att glänsa då! 
   
Nu ligger jag i soffan, nerbäddad under täcke och med fetvadd i ena örat. Jag är inte helt och hållet däckad, men jag hoppas innerligt att jag blir piggare än såhär till ikväll. Annars får vi nog svänga förbi ICA och köpa barndricka till mig. Hursom tror jag att kvällen blir bra! Mysig 3-rätters, roliga spel och annat påhittigt för att sedan skåla in det nya året! 
    
   
  
Ring klocka, ring ! 
   
   
  

  
 
  


Jo man tackar!

Här sitter jag, näst sista dagen på 2011. Fortfarande i pyjamasbyxor och morgonruffs till frisyr. Morgonen har jag spenderat med att rensa vår vita byrå i köket. Det är beundransvärt vad mycket man hinner samla på sig på bara några månader.
Kom för en stund sen på att jag inte har handlat varken mat eller dryck tills imorgon. Damn. Jag-orkar-inte-trängas-med-alla-andra-glada-suputer-på-systemet-som-ska-köpa-bubbel-inför-nyår-känslan infann sig just.
Men först ska jag springa in på apoteket och köpa något som kan råda bot på min öronvärk. Halleluja, det här nyåret kommer nog bli bra!

Bring it on

Lägenheten städad, och alla andra förberedelser är klara. Nu kan julen komma när den vill, I'm ready! Jag har till och med räknat hur många hela svarta strumpbyxor jag har, för att veta exakt hur många par jag kan ha sönder innan det är kris på riktigt.
Imorgon blir en fullspäckad dag, med bland annat kalas och uppesittarkväll. Så strax blir det bingen, ska bara invänta min andra hälft. 
Den senaste veckan har jag i princip haft kronisk träningsvärk efter crossfitpassen, men tränaren sa att det var helt normalt och att det bara är att vänja sig, för så kommer det vara de första månaderna. Gött mos tänkte jag!

Det tar sig

Nu är alla julklappar handlade, inslagna, och ligger så fint under granen i väntan på att få slitas upp och göra någon lycklig. Imorse blev jag även klar med julbaket och nu återstår bara städning av lägenheten, sedan kan jag njuta av julefriden på riktigt. Åh, vad härligt!
Julen är tamejfan den bästa högtid som finns, förmodligen för att det är den enda som folk faktiskt tar på allvar och lägger ner lite hjärta och själ i. Jag är en riktig familjetjej, att umgås med släkt och vänner är verkligen bland det bästa jag vet. Det är så mysigt!
Kärlek mellan två söta kusiner!

JULLOV

Äntligen. Nu ligger jag här i soffan och njuter av att inte göra ett dugg. Hemtentan är inlämnad och de praktiska examinationerna gick utmärkt.
Under mitt jullov ska jag eventuellt jobba lite, men samtidigt känner jag för att unna mig lite ledighet och bara njuta av släkt och vänner i två veckor innan skolan drar igång igen. Men den som lever får se hur det känns senare, jag kanske blir rastlös av att inte ha något att göra.
Inför julen har jag lite kvar att dola med, bland annat köpa de sista klapparna och baka julgodis. På julafton får jag äta godis, så godissorterna som ska bakas har jag valt med omsorg. Såklart!
Åh, julafton.

Crossfit

Igår hängde jag med Moa och Jonte och provade ett crossfit-pass. Herrejäklar. Det var både jävligt kul, och jävligt jobbigt. Crossfit handlar om att bli så allsidigt tränad som möjligt, och det blir aldrig samma pass igen utan man kör alltid något nytt.
Passar mig perfekt som blir uttråkad av att göra samma sak om och om igen.
         
Så, bor man i Karlstad och har lust att testa på, så är det gratis träning nu fram till nyår. Fräscha nyrustade lokaler och en grymt bra tränare. Ni vet en sådan där som säger "Jonna, du klara nog att ta 10 kg till", och när jag svarar att njae, jag håller mig nog till det jag har, så svarar han bara "Jo, du tar 10 kg till, det var ingen fråga".
Älskar när tränare är hårda och tvingar en att köra sitt max. Idag kan jag lova att det känns i kroppen! Har träningsvärk på ställen jag aldrig tidigare känt av.
    
Kika in här om ni är nyfikna och vill läsa mer!
 
   


Såhär ser mina ben ut idag. Vi körde marklyft igår. Jag har aldrig tidigare gjort det. Sedan skulle vi tävla mot oss själva. Behöver jag säga mer?      
     
    

Att jobba med sig själv

Igår hade vi en föreläsning om stress med en jättebra föreläsare, han var sådär löjligt bra som gjorde att man sögs in i ämnet direkt och timmarna bara rusa iväg. Han sa iallafall något mycket klokt tyckte jag.
Något i stil med att man ska känna sig tacksam över att bli underkänd på tentor och examinationer. Tacksam för att man får chansen att läsa på just det ämnet lite bättre, eftersom man tydligen inte besitter de kunskaper som krävs för yrket senare. Även att det faktiskt inte är hela världen, att jorden faktiskt fortsätter snurra.
Jag har hela mitt liv haft höga krav på mig själv. Ett VG kunde jag se som ett misslyckande. Det enda som räknades på riktigt var MVG. Men vad har jag för det nu? Självklart superfina betyg som jag är väldigt stolt över, men är det så viktigt? Visst ska man sköta skolan och ta det på allvar, men ett VG ibland då och då, och ett G ibland, kanske inte hade varit hela världen? Förmodligen hade jorden fortsatt snurra ändå, och jag hade suttit här i min soffa i Karlstad och varit minst lika lycklig.
Det ska jag verkligen försöka jobba med. Att inte ha sådana enorma krav på mig själv, livet blir inte bättre av fina betyg. Det finns så mycket annat som är så mycket viktigare här i livet!

Stolt som tuppen

Jag fick tentaresultat imorse. Dagen kunde inte ha börjat bättre. Fyfan vad jag är bra. Självklart är jag stolt över det.

Men mest stolt är jag ändå över min andra hälft, som äntligen är färdig med aspiranten och som nu får jobba "på riktigt" med det som han alltid drömt om! Måste vara en himla härlig känsla. Du är bäst!
Tyvärr kan jag inte skryta med att det är av mig han har fått de otroligt fina blommorna (som är så sjukt höga att de bara får plats på byrån i hallen). De fick han av en kollega på jobbet som känner släkten sedan tidigare.
Och ja, jag gillar när en del bilder ligger ner. En del bilder gör sig bättre då.

Check out

Nu har min hjärna checkat ut och tagit jullov. Typiskt att det fortfarande är en del plugg kvar att göra.
Tanken har även slagit mig att det inom mycket snart framtid är dags att börja köpa julklappar. Iallafall skänka det en tanke skulle inte skada.
Men jag tar det med ro, det är ju mer än en vecka kvar till jul. Det löser sig alltid.
David berättade häromdagen att han hade köpt en resa till Thailand till oss i julklapp. Eller, var det bara jag som drömde?

Tell me

Varför undanhåller man sanningen om den ändå inte "betyder" något?

Värdelöst.



Jag.vill.inte.

Nu är jag inne i en tentaperiod, igen. Dock har jag denna gång extremt svårt att hitta motivation för att ta tag i det på allvar och börja plugga. Det känns som det var igår som jag satt och tentaplugga dagarna långa inför förra tentan. Men det är ju hela två veckor sedan.

Fruktansvärt sugen på jullov och att få vara ledig på riktigt, utan att ha något hänga över sig. Två ynka veckor kvar att kämpa sig igenom. Det klarar jag!



RSS 2.0