Idag hade jag tänkt bli klar med mitt arbete

Men just nu har jag lunchpaus. Har nog lyckats skriva ner fyra meningar sedan jag började plugga imorse. Effektiv är bara förnamnet..

Nu ska jag äta hackkorv, ägg och potatis. Samtidigt som jag ska lyssna på den här underbara låten på repeat, om och om och om och om och om igen. Jag är besatt av den.


Som den sanna pensionär jag blivit

Tar jag nog natten nu för att kunna slå upp min blå runt 7, halv 8 imorgon. Vet inte riktigt hur det gick till, men någonstans på vägen att bli vuxen, blev jag helt sanslöst morgonpigg. Typ när jag blev så vuxen att börja på universitet. Men jag klagar inte. Man får ut mycket mer av dagen, men någon gång ibland kan jag känna att det skulle kunna vara skönt att få sova till halv tio, tio kanske. Speciellt när min andra hälft helst sover till tidigast tio, om han själv får välja.
Är nog mina ungdomssinnen (eftersom jag är så gammal som hela 21 år) som sitter kvar, men det svider lite i en när man vaknar pigg och vill gå upp och inser att klockan inte ens slagit 7 än.

Nu tar jag med mig Åsas bok etik och omvårdnad som enda sällskap till sängen. Vi kanske hinner få några vackra minuter tillsammans innan jag slocknar.
Godnatt då.



Man blir mobbad om man har rosa kläder och nagellack

Trångsynta Sverige. Anpassa dig efter alla andra och se ut precis som alla andra, så slipper du förhoppningsvis bli mobbad. Om du är en liten pojke på 6 år som gillar balett, rosa, nagellack och glittriga saker, ja då borde dina föräldrar ha vett nog till att säga åt dig att det är "tjejigt" och absolut inte passar sig för killar. Istället borde de klä dig i sådant du inte alls gillar, för att kunna passa in i alla de normer som finns för hur killar och tjejer ska se ut. Annars kan de räkna med att du blir mobbad.

Sådant här gör mig så jävla frustrerad. Det kryper i mig.

Boost boost boost

Jag är lycklig. Jag har betat av min första månad på sjuksköterskeprogrammet och klarat min första examination utmärkt! Det är fredag och jag är ledig, förutom det plugg jag ska pyssla med. Min älskling kommer snart hem från sin tenta och då tar jag också helg på riktigt. Då ska jag bara njuta av att vara lycklig tillsammans med honom!
Igår var det även en månad kvar till den efterlängtade solen och värmen. Jag börjar även se slutet på den här vargavintern, och det faktum att det fortfarande är kallt och snö ute stör mig inte så mycket längre, för nu ser jag ljuset!

Som grädden på moset fick jag även lön idag. Katjing.







Mina rosor har hållt sig sjukt bra sedan alla hjärtans-dag. Fortfarande så himla vackra!

För kännedom; jag tror att jag vill plugga upp mina betyg och söka in till läkarutbildningen. Men kommer jag orka/klara det?


M.O.T.I.V.A.T.I.O.N.

Jag behöver en rejäl dos motivation för att ta mig igenom det här. Psykologi, anknytningsteori, barns utveckling och mitt i allt ska jag studera Pippi Långstrumps psykologiska utveckling, hur hon knyter an, vart hennes trygga bas finns.
Men istället för att verkligen ta tag i mig själv och göra det, så glider jag runt på Internet och drägglar efter vackra ting, springer upp och ner till tvättis, skåpäter, tar kort på allt och inget, spelar harpan, målar naglarna, googlar på hur man bäst ska sköta blommorna jag har i fönstret, rensar i lådor, spelar NHL (som jag för övrigt hatar!!!), försöker stå på händerna och jaaa. Vad har jag INTE gjort för att slippa tänka på skolarbetet?

Men. Jag vet att jag någon gång faktiskt kommer ta tag i det. Typ natten innan det ska vara inlämnat. Stabilt och bra som vanligt. Jag gillar mitt flow. Enligt aknytningsteorin är det här en inre arbetsmodell jag har, för den som nu är intresserad. Jag känner igen mig själv i det här, och vet någonstans innerst inne att det kommer lösa sig.
Därför kan jag fortsätta hålla på med totalt oviktiga saker och låtsas som att allt är frid och fröjd (Freud). Haha, där fick jag till det.


Oh god, hoppas de här 3 åren kommer gå fort....








Inspiration

Måste tipsa om en blogg sprängfylld med inspiration och underbara bilder. Kan sitta hur länge som helst och bara beundra allt det vackra! 
Vita hemmet Lyckebo, kika in och njut! 



Let the drummer kick that



Nu lägger jag allt det här med cybervärlden åt sidan ett tag. Tiden för det finns inte längre. Eller rättare sagt så tycker jag min tid är för dyrbar för att läggas på just det här, just nu.

Just nu ligger jag och lyssnar på nostalgisk musik och saknar dig Zandra och våra sandgatan-open tider. Åh, nostalgi!

RSS 2.0